Австрийски щори

Австрийските щори се използват, когато трябва да се подчертае ексклузивност и шик. Отличават се със своята пищност. Изработват се от прозрачни и лъскави материи, за да изпълват помещението с лекота и въздушност. В спуснато положение изглеждат като прави класически пердета, при повдигане в долния край на щорите се образуват разкошни гънки, които внасят в помещението атмосфера на празник, топлина и уют. За създаването на нужната форма при повдигането на австрийските щори се използва система от шнурове, които минават през халки от опаковата страна на плата.

Римски щори

С чистата си и изискана линия, римските щори са известни като един от най-стилните начини за декориране на прозорците. Римските щори е най-добре да бъдат направени от леки тъкани със средна плътност. Предпазват вътре като спират слънчевата светлина и топлината, регулират светлината чрез повдигане. Подходящи са за прозорци с правоъгълна форма. Голямо разнообразие на текстили и цветове. Могат да бъдат монтирани на стената или тавана, на прозореца челно или в рамката до стъклото. Изработват се по размери на клиента с различни начини на управление и допълнителни укрепвания. Основното им качество е лесната поддръжка. В някои от вариантите си, текстилните щори могат да се считат и за пердета.

Японска стена

Позволява авангардни дизайнерски решения и дава възможност за съчетаване на много цветове и десени. Нетрадиционно, но модерно решение, което създава нов стандарт в областта на пердетата. Японската стена или системата от плъзгащи се панели се вписва много добре при изчистените форми и равните тонове.